2 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 adet soğan
2 diş sarmısak
Pulbiber
Karabiber
1 adet mezgit
300 gr. ıspanak
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı un
Mısırözü yağını bir tavaya alalım. Yemeklik doğradığımız soğan ve sarmısağı kavuralım.
Pulbiber ve karabiberi katalım.
Mezgiti ayıklayalım.
Filetosunu çıkardıktan sonra, soğanlarla 1-2 dakika çevirelim.
Fırına dayanıklı bir kabın içine alalım.
İnce kıyılmış ıspanağı ilave edelim.
Başka bir kapta süt ve yumurta sarısını çırpalım.
Unu ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Sostan 2 çorba kaşığı ıspanağın içine katıp 1-2 dakika kavuralım.
Bu karışımı balığın üzerine boşaltalım.
Kalan beşamel sosu ıspanağın üzerine dökelim.
En üste de kaşar peynirini serpelim.
175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
|