Malzemeler
3 su bardağı Bizim Mutfak Un
5 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
3 çorba kaşığı eritilmiş Bizim Margarin
2 adet yumurta
¼ limonun suyu
2 çay bardağı su
İç Malzeme İçin :
1 adet soğan (İnce kıyılmış)
3 çorba kaşığı Bizim Margarin
½ bağ ıspanak (Haşlanmış, kıyılmış)
100 gr. pastırma (İnce kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
İç Malzemenin Hazırlanışı :
• Tava içinde yağı ve soğanı yumuşatın.
• Ispanağı, pastırmayı koyup, karıştırın.
• 1 çay bardağı suyu ekleyip, 5 dakika kaynatın ve ateşten alın.
• Tuzu ve karabiberi ilave ettikten sonra lezzetini kontrol edin.
Yapılışı :
• Mermerin veya masanın üzerine elenmiş unu koyup ortasını yuvarlak açın.
• İçine yumurtaları, limon suyunu, tuzunu, suyunu koyun ve ezerek karıştırın.
• Hamuru top haline getirin. Üzerine bir örtü koyarak birkaç dakika bekletin.
• Hamuru tekrar yoğurup, üç parçaya ayırın ve parçaları merdane ile tabak büyüklüğünde açın. En alta koyulanı diğerlerinden 2 santim geniş olarak açın.
• Önce alttakine margarini fırça veya elle sürün.
• Üzerine diğer katı koyun, aynı şekilde yağlayın. Diğer parçayı da üste koyarak alttakinin uçlarını üzerine doğru kıvırın.
• Alt üst yapıp, bez örtülü şekilde 10 dakika dinlendirin.
• Hamuru ucundan oklavanın ortasına sararken, un serpiştirin.
• Oklavanın uçlarından bastırarak ileri geri birkaç defa yuvarlayın.
• Masanın üzerine açın. Tekrar diğer istikametten aynı şekilde oklavaya dolayıp masa üzerinde ileri geri yuvarlayarak, hamuru yapıştırmadan 3 milimetre kalınlığında açın.
• Açılan hamurun üzerine iki parmak ara ile iç malzemeyi sıralayın.
• Fırça ile ıslatıp, önünüzdeki ucu malzemenin üzerine kapatın.
• Düz yuvarlak bir tabak ile istediğiniz şekillerde hamurları kesin.
• Ocakta hazır bulunan kızgın yağın içine tek tek atın.
• Açık kahverengi hale gelince çıkarıp servis yapın.
|