https://cook.com.tr
Taze Kaşar 75 Gram
Ayçiçek Yağı 0.75 Çay Bardağı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Galeta Unu 2 Çorba Kaşığı
Karabiber 1 Tutam
Ispanak 0.5 Kilogram
Patates 4 Adet
Yumurta 2 Adet
Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra hiç su ilave etmeden hafifçe diriliklerini kaybedene kadar haşlayalım. Suzgece alıp suyunu süzerek ince bir şekilde doğrayalım ve bir kaba koyalım. İçine haşlanmış patates rendesini, yumurtaları, sıvı yapı tuzu ve biberi, kaşar rendesini ekleyip karıştıralım. Fırın kabını margarinle yaplayıp galeta unu serperek ıspanaklı harcı fırın kabına alalım. Önceden 220 derece ısıtılmış fırında üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirelim ılıtarak servis yapalım.
|