https://esenler.bel.tr/
1 adet bayat ekmek
250 gram ıspanak
4 adet orta boy patates
1 adet soğan
1/2 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet sosis
1 tatlı kaşığı hardal, ketçap
1 çay kaşığı fesleğen, kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ekmeği dilim yapıp kenarlarını çıkartın. Servis tabağına düzgün dizin. Patatesi ve ıspanağı haşlayın. Suyunu sıkarak çıkartın. Soğanı küp küp kesip soteleyin. İçine patatesi ekleyerek sütü ve 1 kaşık tereyağını ilave edip karıştırın. Servis tabağındaki ekmeklerin üzerine dökün ve yayın. Ispanağı rulo yaparak servis tabağına boydan boya yerleştirin ve elinizle bastırın 4 parmak kadar yayılsın. Sosisleri yanlarından 2 cm kesin ve sıvı yağda kızartın, tabağın ortasına süslü koyun. Baharatları serpin. Hardal ve ketçabı şekil vererek tabağa yayın. Servis yapın.
|