6 adet lavaş ekmek
400 gr. böreklik peynir veya tulum peyniri
5 çorba kaşığı yağ
Karabiber
Kırmızı toz biber
4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 kahve kaşığı tuz
300 gr ince kıyılmış ıspanak
Tavaya 1 çorba kaşığı yağı koyunuz.
Yağ kızınca soğanları sarartınız veince kıyılmış ıspanakları ekleyiniz ıspanaklarda pişince tavayı ocaktan alınız.
Soğanla pişen ıspanaklara, peynir, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırınız.
Teflon tavada lavaşları arkalı önlü ısıttıktan sonra soğutmadan içlerine yağ sürerek peynirli harcı yufkaların ortasına koyunuz ve yufkaları sıkıca sarıp dürüm haline getiriniz.
|