Harç için:
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
600 gram ıspanak
300 gram keçi peyniri
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Hamur için:
5 su bardağı un
1 adet yumurtanın akı
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı çörekotu
Kıyılmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda soteleyin. Üzerine kıyılıp, suyu sıkılmış ıspanak ilave edin. Suyunu çekene dek pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, ocaktan alın. Karıştırıp, ılınmaya bırakın. Hamur için unun ortasını havuz gibi açın. Yumurta akı, maya, süt, yoğurt, sıvı yağ ve sirke ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Yarım saat dinlendirip, hamuru iki parçaya bölün. Her iki parçayı da merdane yardımıyla oval şekilde açın. Bir adet hamuru düz bir zemine yerleştirin. İki tarafından birer santim aralıklarla kesikler atın. Hamurun ortasına ıspanağın yarısını yayın. Üzerine ufalanmış keçi peynirinin yarısını serpiştirin. Kesik hamur parçalarını harcın üzerine örgü biçiminde kapatın. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. 30 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
|