|
|
Ispanaklı Piliç Sarması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc32646
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2009
2,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 piliç göğsü (kemiksiz).
1 adet soğan.
250 gram ıspanak.
1 adet havuç.
1 çorba kaşığı Sütaş tereyağı.
3-4 çorba kaşığı galeta unu.
1 adet yumurta.
1 su bardağı sıvıyağ.
Karabiber.
Hazırlanışı
Ispanakları ayıklayıp yıkayarak küçük küçük doğrayın. Soğanı bir kaşık Sütaş tereyağı ile pembeleştirin. Ispanakları ilave edip yumuşayana dek pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ateşten alın. Piliç göğsünü iyice döverek inceltin. Piliç göğsüne tuz ve karabiber serpin. Ispanaklı harcı yayın. Ortasına yarıdan keseceğiniz havucu yerleştirin. Piliç göğsünü rulo yaparak sarın. Kürdanla piliç göğsünün iki ucunu birleştirin. Piliç göğsünü önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra da galeta ununa batırıp çıkarın. Sıvıyağda arkalı önlü kızarttıktan sonra ikram edin.
|
|
Ispanaklı Piliç Sarması Tarifleri Sütaş Yemek Tarifleri
|
|