1 tabak Banvit Piliç Kalça Kuşbaşı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 adet yeşil sivribiber (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı kimyon
200 gr domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
200 ml krema
300 gr ıspanak (iri doğranmış)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağını ısıtıp, soğan, sarımsak, yeşil sivribiber ve zencefili katın. Orta ateşte ve karıştırarak 2-3 dak. kavurun.
Karıştırmaya devam ederek kişniş ve kimyonu serpip, 1-2 dak. daha soteleyin.
Etleri ekleyin. Hızlı ateşte, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak. soteleyin.
Domatesleri ilave edip, hafifçe karıştırın ve hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve 7-8 dak. pişirin. Tuz ve karabiber serpip, hafifçe karıştırın.
Hafifçe karıştırarak kremayı gezdirin. Ispanağı katın ve ara ara karıştırarak 7-8 dak. pişirin. Sıcak servis yapın.
|