Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kaygana Tarifleri > Ispanaklı Piruhi (1 adet - 68,778 defa bakıldı)

Ispanaklı Piruhi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanaklı Piruhi

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc10669
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
2,477 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
1+1/4 su bardağı un,
2 yumurta,
yeteri kadar tuz.
İçi için:
1 kg ıspanak,
200 gr tuzsuz beyaz peynir,
30 gr margarin,
75 gr rendelenmiş gravyer peyniri,
1 demet maydanoz,
2 yumurta,
kahve kaşığının ucuyla bir parça soğan tozu,
bir tutam cevz-i bevva,
yeteri kadar tuz.
Piruhinin üzerine dökmek için:
100 gr margarin,
75 gr rendelenmiş gravyer peyniri,
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
yeteri kadar tuz,
1 tutam kırmızıbiber.

Yapılışı: Ispanaklar temizlenir, bol suda iyice yıkanır, tuzlu suda ağzı yarı açık bir tencerede haşlanır. Süzgeçte suları süzüldükten sonra, ayıklanıp yıkanmış maydanozlarla birlikte ince ince kıyılır. Sonra bir tencereye konur. Üzerine bir parça soğan tozu serpilir, yağ konur ve tencere kuvvetli bir ateşe oturtularak sebzeler bir süre kavrulur. Sonra sebzeler ateşten indirilir ve tuzsuz beyaz peynirle birlikte süzgeçten geçirilerek püre durumuna getirilir. Bu püre bir porselen kâseye boşaltılarak rendelenmiş gravyer, yeteri kadar tuz, yumurtalar ve rendelenmiş cevz-i bevva katılır. Tahta bir kaşıkla bu iç iyice karıştırılır. Hamur açarken kullanmak üzere 1,5-2 fincan un ayrıldıktan sonra kalanı yoğurma mermerine dökülür. Mermerdeki unun ortasına bir havuz açılır. Üzerine bir tutam tuz serpilir, yumurtalar kırılır ve karışım yoğurularak hamur durumuna getirilir, içinde hiçbir topak kalmayıncaya kadar yoğurulan hamur yuvarlanıp top biçimine getirilir. Yağlı kâğıda sarılır ve soğuk bir yerde veya buzdolabında dinlendirilir. Hamur yemekten az önce buzdolabından çıkarılır, unlanmış mermerin üzerinde, unlu oklavayla açılarak ince bir yufka haline getirilir. Yufka hamur bıçağıyla avuç içi büyüklüğünde dikdörtgen parçalara bölünür. Her parçanın ortasına kaşıkla yeteri kadar iç konur. Sonra bu parçalar uçlarından hafifçe ıslatılarak kapatılır ve böylece küçük birer içli börek haline getirilir. Böylece hazırlanmış olan piruhiler tuzlu suya atılarak kaynatılır. Piruhiler haşlanıp suyun yüzüne çıktıktan 1-2 dakika sonra kevgirle suları süzülür ve ağrı kapalı bir servis tabağına alınır. Piruhilerin pişirilmesi sona erince, üzerine dökülecek margarin , ayçiçek yağı, yeteri kadar tuz ve bir tutam kırmızıbiber bir tavada, yakılmadan eritilir. Bu yağ dolaştırılarak piruhilerin üzerine dökülür. Piruhiler şöyle bir harmanlandıktan sonra ayrı bir kâsede bulunan rendelenmiş gravyer peyniriyle birlikte servis yapılır.






Ispanaklı Piruhi Tarifleri Kaygana Tarifleri



(1 adet Ispanaklı Piruhi 68,778 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort