SuperFresh Ispanak 1 paket
Sıvı Yağ 1 su bardağı (200 ml)
Süzme Yoğurt 1 çay bardağı
Kabartma Tozu 1 paket
Yumurta 1 adet
Un 2,5 su bardağı
Tuz 1 çay kaşığı
Lor Peyniri 1 su bardağı
Orta Yağlı Beyaz Peynir 50 g
Yumurta Sarısı 1 adet
Susam 1 tatlı kaşığı
Çörekotu 1 tatlı kaşığı
SuperFresh Ispanakları birkaç kaşık sıvı yağda 5 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, soğuyunca blender’da püre haline getirin.
Hamuru için un dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın.
Ortasına peynirli iç malzemeyi yerleştirin.
İkiye katlayıp kenarlarını elinizle iyice bastırarak yapışmasını sağlayın.
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin.
180 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin.
|