|
|
Ispanaklı Sefa Bifteği |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc83706
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2012
1,675 defa indirildi / yazdırıldı
|
16 parça (40 gramlık) dana but biftek veya bonfile
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı kıyılmış domates sosu
1 kilo ıspanak
1/2 kahve kaşığı karbonat
1 küçük soğan, ince kıyılmış
1 diş sarmısak, ince kıyılmış
1/2 tatlı kaşığı tuz
Az karabiber
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1) Etleri pirzola demiriyle iyice dövünüz. Tuzlayıp biberledikten sonra alt ve üstlerini hafif unlayınız.
2) Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırınız. Etleri tavanın aldığı kadar ilâve ediniz.
3) 1,5'ar dakika etlerin alt ve üstlerini pişirip servis yapacağınız tabağa diziniz.
4) Tavanın içindeki yağı döküp yerine tereyağını koyunuz.
5) Yağ kızarınca domatesi ilâve edip kaşıkla bir kere karıştırınız.
7) Ispanakların yalnız yapraklarını ayıklayınız. 4-5 defa yıkayıp süzdürünüz.
8) 1/2 kahve kaşığı karbonat ilâve edilmiş bol kaynar suda ıspanakları 5 dakika haşlayıp ateşten alınız ve soğuk su ile soğutarak iyice sıkıp bir süzgece çıkarınız.
9) Bir tavaya tereyağını, soğan ve sarmısağı koyup, ıspanakları, tuz ve biberi ilâve ediniz. 5 dakika karıştırarak sote yapınız.
10) Sonra bir servis tabağının ortasına koyunuz ve etleri etrafına diziniz.
11) Etlerin üzerine domatesleri demet demet koyup servis yapınız.
|
|
Ispanaklı Sefa Bifteği Tarifleri Et Yemekleri
|
|