Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra tuz ve limon tuzu katılmış suda 5 dakika haşlayın. Tencereden çıkarıp soğuk suya atın. Elinizle suyunu sıktıktan sonra ince kıyın ve kenara alın.
2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine 2 su bardağı sütü ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve hindistancevizi ekleyin. Daha sonra kıyılmış ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın.
Üzerine kaşar peynirinin yarısını ve çırpılmış yumurta ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı, yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kalan kaşar peynirini üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip bekletmeden servis yapın.
|