4 kişilik
Yarım demet ıspanak
7 çorba kaşığı rendelenmiş isli çerkez peyniri
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı krema
4 adet yumurta
Yarım demet adaçayı
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Ispanağı ayıklayıp iyice yıkayın. Yağ ile kavurun ve blendırda püre haline getirin. Krema ve 1 adet yumurtayı çırpın. Rendelenmiş isli çerkez peynirini ekleyip karıştırarak iç malzemesini hazırlayın. Un, sıvıyağ, ıspanak püresi ve kalan yumurtaları karıştırın. Yoğurarak sert bir hamur hazırlayın. Hamuru 1 saat kadar dinlendirip, merdane ile açın. 2x2 cm'lik kareler şeklinde kesin. Kare hamurlara iç malzemesini paylaştırın. Tortelloni şeklinde kapatarak kaynar tuzlu suda haşlayın. Bir tavada tereyağını eritin. Adaçayı yapraklarını ekleyip biraz kavurun. Haşlanmış tortelloni-leri de ekleyin. 3-4 dakika birlikte pişirip sıcak olarak servis yapın.
|