|
Ispanaklı ve Parmesanlı Fırında Makarna |
|
zemberek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc83610
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2012
1,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik Kase
250 gr pipette (bukle makarna)
200 gr rendelenmiş parmesan veya ricotta peyniri
150 gr doğranmış ıspanak
500 ml süt
50 gr un
Makarnayı bir tencerede haşlayın.Sos tenceresinde margarini eritip ocaktan alın.Unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.Tekrar ateşe koyup karıştırarak azar azar sütü ilave edin puding kıvamına gelince ocaktan alın.Ispanakları tavada zeytinyağıyla soteleyin.Makarnayı ıspanak,sos ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısıyla harmanlayın.Tuz karabiber ekleyip fırın kabına aktarın.Üzerine kalan peyniri serpin.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15 dk pişirip servis yapın
Fotoğraf "oya erbay" tarafından gönderildi. 25.12.2019
|
|