15 adet baklavalık yufka
125 gram tereyağı
İçi için:
1 kg ıspanak yaprağı
100 gram pastırma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 dal taze soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Öncelikle içi için yıkanmış ve süzülmüş ıspanak yaprağını kıyın. Pastırmayı da kıyın ve bir kenara alın. Tencereye sıvı yağ koyup, kıyılmış taze soğanı kavurun. Ispanak ve pastırmayı ekleyip, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra tencereyi ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Baklavalık yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine eritilmiş tereyağından sürün. İki yufkayı daha aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. Yufkayı uzunlamasına üçe kesin ve diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Ilınan iç harcı yufkalara pay edin ve muska ya da sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|