4 su bardağı un
10 gr yaş Pakmaya Yaş Maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Harcı için:
500 gr ıspanak
1 soğan
Yarım demet dereotu
200 gr orta yağlı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörekotu
2 yumurtanın sarısı
Pakmaya Yaş Mayayı, 1 kahve fincanı ılık suda eritin. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Şekeri ve tuzu ekleyip harmanlayın.
Hamurun ortasını hafifçe çukurlaştırın. Eritilmiş mayayı, sütü, zeytinyağını ve yumurtayı ilave edin.
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün. Oda ısısında yarım saat kadar mayalandırın.
İç malzemesi için ıspanağı ince ince kıyın. Soğanı da kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ile ıspanağı 5 dakika kavurun. Ocaktan alın.
Ufalanmış peyniri, tuzu, karabiberi ve kıyılmış dereotunu ilave edip harmanlayın. İç malzemeniz hazırdır.
Dinlendirdiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayıp açın. Ortasına ıspanaklı iç malzemeden yayın.
Poğaça şeklinde hamuru ikiye katlayın, kenarlarının açılmaması için parmaklarınızla iyice bastırın.
Poğaça hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu ile susam serpin.
Poğaça hamurlarını bu şekilde, oda ısısında yarım saat daha mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin.
|