1 su bardağı ıspanak
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
2 su bardağı un
Kreması İçin:
2 su bardağı İçim Süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket İçim Labne
Üzeri İçin:
2 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk İçim Süt
Öncelikle ıspanakları temizleyin.
Ispanakları ince bir şekilde doğrayıp kendi suyunda haşlayın. Sonra robottan geçirip püre yapın.
Yumurta, toz şeker, sıvıyağ, vanilin ve unu sırasıyla püreye ekleyip çırpın.
Hamuru fırın kâğıdı serilmiş tepsiye döküp 180 derece fırında kek kıvamında pişene kadar yaklaşık olarak 25-30 dk pişirin.
Pişen kekin dinlenmesini beklerken yaş pastanın üzeri için; krem şantiyi İçim Süt ile pişirip soğumaya bırakın.
Bir tencerede İçim Süt, un, şeker ve İçim Labne’yi kaynayıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Pişen keki dinlendirdikten sonra arasını açıp ılık kıvamda olan muhallebiyi kekin arasına dökün.
Üstünü kapatıp krem şantiyi sürün.
İki saat dolapta beklettikten sonra yiyebilirsiniz.
Not: Ispanakları robotta uzun süre çekip tamamen püre haline getirmiş olmanız pastayı yerken ıspanak tadını almamanız için oldukça önemli.
|