Tuğrul Şavkay
500 gr. ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış)
200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
200 gr. tereyağı (13 çorba kaşığı)
Tuz
100 gr. kavrulmuş kıyma
5 adet yumurta taze çekilmiş karabiber
Ispanak yapraklarını ince ince doğrayın. Tencerede su kaynatıp ıspanakları içine atın. 3 dakika haşlayıp, süzdürerek sudan çıkarın.
Ispanakları tavaya koyup, soğanları ekleyin. Kalan suyu atmaları için orta ateşte soğanlarla birlikte 5 dakika pişirin.
Tavadaki malzeme suyunu tümüyle çekince tereyağının yarısını ve tuzu katıp, ıspanakları birkaç dakika kavurun. Ispanakları 5 porsiyon olarak kümelendirin. Üzerlerine birer kaşık kavrulmuş kıyma koyun. Kıymaların kenarlarına kalan tereyağını fındık büyüklüğünde parçalar halinde bölüştürün. Tereyağları eriyince üzerlerine yumurtaları kırın. Biberini serpin ve 5 dakika pişirin.
Pişen ıspanaklı yumurtaları tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
|