|
Ispanaklı Yumurta |
|
denden
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc42155
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2009
3,084 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ispanak yapraklarını temizleyin. Bir tencereye koyup, 1 dakika haşlayın; Sonra suyunu süzün. Soğuk sudan geçirin. Ispanak yapraklarını doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Ve ıspanakları bu yağa ilave edin. Ispanağı kavurun. Sonra ıspanağı yağlanmış bir tencerenin içine koyun. Bir kaşık ile ıspanağın bazı yerlerinde çukurlar açın. Her çukurun içine de bir yumurta kırın.
Bütün yumurtaları kırdıktan sonra, her yumurtanın üzerine birer kaşık yoğurt dökün. Sonra ıspanaklı yumurtayı sıcak fırına koyup pişirin.
Yoğurdu yumurtaların üzerine dökmeden önce çukur bir kabın içinde iyice çırparak sulu bir krema haline getirin. Sonra kaşık kaşık yumurtaların üzerlerine dökün.
8 dakika pişirdikten sonra, yumurtaları alt kısımlarındaki ıspanak ile birlikte servis yapın.
|
Ispanaklı Yumurta |
|
marko paşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc41933
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2009
2,814 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
500 gr. ıspanak
2 soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 kahve kaşığı karabiber
Tuz
Bir tencereye kökleri ayıklanmış ve yıkanmış ıspanakları ye üstünü kaplayacak kadar su koyun. Ispanakları 20 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve elinizle sıkarak sularını çıkartın. Bıçakla kıyarak bir tarafa bırakın. Sonra bir tencereye margarin ile küçük doğranmış soğanları koyarak 5 dakika kavurun. Sonra soğanlara 1 çay kaşığı tuz ile ıspanaktan katın. Devamlı karıştırmak suretiyle 20 dakika kavurun. Sonra ıspanaklara yarım bardak et suyu ilave ederek ıspanaklar suyunu çekene kadar hafif ateşte pişirin. Suyunu çekince bir sahanın içine düzgün şekilde yayın. Sonra da sahanın içindeki ıspanakları çatalla eşerek 6 adet yuvarlak meydana getirin. Duralara birer yumurta kınn ve üstlerine tuz serptikten sonra, sahanın kapağını kapatarak, 4-5 dakika kadar pişirin ve servis yapın.
|
Ispanaklı Yumurta |
|
melankoli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33731
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2009
3,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet yumurta
ISPANAK İÇİ:
120 gram sadeyağ ya da margarin (6 çorba kaşığı)
1200 gram ıspanak
2 kahve kaşığı karabiber
250 gram soğan (3 orta baş)
Tuz
Malzemesi ile ıspanak kavurması yapmalıdır.
Sonra, ıspanakları tencereden alarak, bir sahanın içine düzgün bir şekilde yaymalı, sonra da sahanın içindeki ıspanakları çatalla eşerek birer kahve fincanı çapında 12 adet yuvarlak vücuda getirmeli sonra da bu yuvarlakların içlerine yumurtaları kırmalı ve üstlerine 2 tatlı kaşığı tuz serptikten sonra, sahanın kapağını kapatmak suretiyle yumurtaları ortadan daha az kuvvetli ateşte 3 - 4 dakika pişirmeli ve servis yapmalıdır.
|
Ispanaklı Yumurta |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30726
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2008
2,852 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. ıspanak
6 yumurta
2 adet soğan
Sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Kızgın yağda ince doğranmış soğanı pembeleştirip tuzunu ekleyin. Ispanağı ve karabiberi soğanın üzerine ekleyip karıştırarak öldürün. Ispanağın üzerinde oyuklar açıp yumurtaları oyukların içine kırın ve kırmızıbiberini serpiştirin. Kısık ateşte yumurtaların akı beyazlayıncaya kadar pişirin.
|
Ispanaklı Yumurta |
|
Dolunay
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc23369
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2008
3,084 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. ıspanak
2 soğan
6 yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kahve kaşığı karabiber
Tuz
Bir tencereye ayıklanmış doğranmış ıspanakları koyup kendi suyuyla haşlayın. Suyunu süzün ve elinizde sıkarak suyunu çıkartın. Sonra bir tencereye yağ ile soğanları koyup kavuran. Sonra ıspanağı katın. Ispanaklara yarım bardak su koyup ıspanaklar suyunu çekinceye kadar pişirin. Ispanakları çatalla keserek 6 adet yuvarlak hazırlayın ve yumurtaları bu yuvarlakların içine kırın.
|
Ispanaklı Yumurta |
|
sinbat
Aşçı
Kayıt: 17.03.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22633
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008
2,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. ıspanak
3 yumurta
1 adet soğan
Biraz sıvı yağ
Tuz
Ispanağı iyice yıkayıp, doğrayın. Soğanı doğrayıp, sıvı yağda kavurduktan sonra, ıspanakları ilâve edin. Rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Yumurtaları aralıklı kırıp, dağıtmadan pişirin.
ML® Murtağa için tıklayın
|
Ispanaklı Yumurta |
|
nesrinateş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc20195
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007
3,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. ıspanak
6 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy soğan
Ispanağı ayıklayıp yıkayınız. İncecik kıyarak tencereye koyunuz. Yağ tuz, ince kıyılmış soğan ilâve edip hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Küçük bir tepsiye yerleştirip yumurta adedine göre yuva açınız. Her yuvaya bir yumurta kırıp üzerine tuz serpiniz. Kapak örtüp aklar hafif sertleşinceye kadar pişiriniz. Arzuya göre üzerine karabiber serpiniz.
ML® Kuru Domatesli Yumurta için tıklayın
ML® Kuru Domatesli Yumurta (görsel)
|
Ispanaklı Yumurta |
|
rapsodi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2007
Mesajlar: 93 Şehir: Karaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc19267
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2007
2,898 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg ıspanak
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet yumurta
Tuz
Pul biber
Karabiber
Ispanaklar yıkanır, süzülür, doğranır. Tencereye aktarılır. Üzerine ince kıyılmış soğan, tuz ve yağ eklenir, karıştırılır. (Hiç su konmaz) Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte hiç açmadan 25 dakika pişirilir. Süre sonunda ıspanakların aralarına 4 adet oyuk açılır. Oyuklara yumurtalar kırılır. Üzerine karabiber ve pul biber serpilir. Ağzı kapalı olarak yumurtalar istenen kıvamı alana kadar pişirilir.
ML® Ispanaklı Ay Çöreği için tıklayın
|
Ispanaklı Yumurta |
|
Selçuk Tepe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2007
Mesajlar: 35 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc18181
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2007
2,978 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr ıspanak
4 yumurta
3 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Ispanakları temizleyip bol suda yıkayın. İyice süzüp iri iri doğrayın. Soğanları soyup kıyın.
Sıvıyağı tavada ısıtın. Soğanı ekleyip 3-4 dakika pembeleşinceye kadar soteleyin. Ispanak, tuz ve karabiberi ilave edip pişirin.
Yumurtaları ıspanakların ortasına kırıp kısık ateşte tavanın kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirin. Kırmızı tozbiberi serpiştirip sıcak olarak servis yapın.
ML® Ispanak Püresi için tıklayın
|
Ispanaklı Yumurta |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13859
Gönderme Tarihi: 20.May.2007
2,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ispanakları iyice temizledikten sonra önce derin bir kapta bol sayla yıkamalı sonra iri delikli bir süzgece koyup bir süre de akarsuda tutmalı. Böylece ıspanaklardaki kumları iyice gidermeli. Ispanakların suyu süzülünce bunları alüminyum bir kaba koymalı. Tuzunu da üzerine serptikten sonra kabın kapağını örtmeli ve orta ısılı bir ateşe oturtarak ıspanakları kendi sularıyle başlamalı. Vakit vakit karıştırarak haşlanılan ıspanağı iyice süzüp kaptan çıkarmalı ve ince ince kıymalı. Sonra bu ıspanağı, içinde kızgın yağ bulunan tavaya atarak kavurmalı. Ispanak kavrulunca bunu büyükçe bir sahana almalı, kırılacak yumurta sayısınca çukurlar açmalı ve bu çukurlara birer yumurta kırmalı. Yumurtalar pişince tuzunu, biberini serpmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.
ML® Tavuklu Yumurta için tıklayın
|
Ispanaklı Yumurta |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10163
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
2,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet yumurta
1 kilo ıspanak
4 baş soğan
4 kaşık sadeyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
Ispanaklar iyice yıkanıp kökleri ayıklanarak bir tencereye konur ve üzerlerini örtecek kadar da su ilâve edilip yarım saat kadar haşlanır. Sonra tencereden alınıp suyu süzülerek haşlanmış ıspanaklar iyice sıkılarak bir tarafa ayrılır. Bir diğer kaba sadeyağ konup içine doğranmış soğanlar, tuz ve karabiber de üâve edilip hafif kavrulduktan sonra sıkılmış ve bıçaktan geçirilerek doğranmış olan haşlanmış ıspanaklar da ilâve edilir ve 10 dakika kadar beraberce kavrulur. Bundan sonra bu karışım bir sahana alınarak «veya öğle için ayrı, akşam için ayrı olmak üzere bölünerek» sahanın içindeki ıspanaklar arasında çatalın tersi ile yumurta yuvalan açılıp buralara yumurtalar kırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp arada bir bakarak aklar piştiğinde sahan ateşten alınır ve üzerine tuz ve biber ekerek servis yapılır.
ML® Sütlü Ekmek Balığı için tıklayın
|
Ispanaklı Yumurta |
|
DSL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2005
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc6765
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. ispanak
2 orta boy soğan
½ fincan siviyag
6 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Ispanaklari ayiklayip yikayin. Uzerine biraz tuz serperek kisik ateste 5-10 dakika haslayin. Suyunu suzup ince ince kiyin.
Soganlari irice rendeleyin. Yag ve 1 fincan su katarak 5-10 dakika bortturun. Kiyilmis ispanaklari katip arada karistirarak suyuna cektirin. Sonra dibi duz bir kaba alip actiginiz yuvalara yumurtalari kirin, tuz ve karabiber serpin. Ustu ortulu olarak 3-4 dakika pisirin.
ML® Ispanak Kökü Kuşhane için tıklayın
|
Ispanaklı Yumurta |
|
Dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc5749
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2006
3,236 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo temizlenmiş ve doğranmış ıspanak
1 ince kıyılmış orta boy soğan
4 yumurta
1/2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yıkanmış ıspanakları, soğanla birlikte 1.5 su bardağı kaynayan suyun içine atın. Suyunu çekince tuz, karabiber, kırmızı biber ve tereyağını koyup karıştırın. 3-4 dakika kısık ateşte bekletin.
Üzerine yumurtaları kırın ve hafif ateşte pişirin.
|
Ispanaklı Yumurta |
|
dertli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83 Şehir: Buca |
Kısa URL: https://ml.md/lc2294
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
4,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr Ispanak (ayıklanıp yıkanmış)
2 adet Yumurta
20 gr margarin
Tuz
Karabiber
Ispanakları kaynar suya atarak 3-4 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip, süzdürün. Yumurtaları pose edin (biraz tuzlu ve sirkeli kaynar suya, kısık ateşte yumurtalar kırılır). Tavada margarini eritin. Yağ kızınca ıspanağı tuz ve karabiberini ilave ederek sote edin. Tabağa önce sote edilmiş ıspanağı yayın, pose ettiğiniz yumurtaları üstüne yerleştirin. İsteğe göre sos ve baharat ilave edilebilir.
ML® Ispanaklı Yumurta için tıklayın
|
|