Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg Un
1,5 Paket Kuru Maya
1 Çorba Kaşığı Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Toz Karanfil
1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ - Tereyağı karışımı
Aldığı Kadar Su
2 Adet Yumurta
Tüm malzemeler karıştırılarak özlü bir hamur yapılır. 30 dakika mayalandırma için bekletilir. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparılır. Yarım cm kalınlığında daire şeklinde açılır. Üzerine yumurta çırpılıp sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Not: Ramazan ayında sahurda yapılan bu çörek, yağ ile yoğrulduğundan dolayı çabuk bayatlamadığından önceleri hacca giderken hacı yollukları için hazırlanırdı.
|