10 adet istavrit
2 adet yufka
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy kırmızı biber
1 adet küçük boy çarliston biber
4 dal dereotu
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
İstavritleri temizledikten sonra orta ve sırt kılçıklarını çıkararak fileto haline getirin. Yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Diğer taraftan 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, jülyen doğranmış kırmızı ve çarliston biberi kavurun. İçine balık, tuz ve karabiberi ilave edip, 5 dakika pişirin. Balığı ocaktan alıp içine kıyılmış dereotu katın ve karıştırdıktan sonra ılınmaya bırakın. Yufkaların kenarlarını kesip, kare haline getirin. 1 adet yufkanın içine ılınan iç harcın yarısını koyup, üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Yufkayı dört kenarından katlayıp, bohça şekline getirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri kızdırılmış sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
|