|
İstiridye Mantar Soslu Çıtır Tavuk |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175842
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2024
123 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
3-4 adet inceltilmiş tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı sıvı yağ
500 g istiridye mantarı
1 kutu krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Sarımsak
Taze kekik
Tuz
Karabiber
Çıtır Pane Harcı
Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı’nı derince bir kaba boşaltın. İnceltilmiş tavuk etlerini önce yumurtaya, sonra da paneye bulayıp sıvı yağını kızdırdığınız tavada önlü arkalı kızartın. İstiridye mantarlarını şerit halinde doğrayın. Tereyağını tavaya alıp kızdırın.
Halka şeklinde kesilmiş sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Şerit halinde kesilmiş istiridye mantarlarını ekleyip soteleyin.
Sotelenen mantarların üzerine kremayı dökün. Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika pişirdikten sonra üzerine taze kekik serpin.
Mantarlı sosu düz bir tabağa yayın. Üzerine panelenmiş tavukları yerleştirin. Dilerseniz çeşitli yeşilliklerle süsleyip servis yapın.
|
|