|
İtalyan Çubuğu |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc69335
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2011
2,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr un
Yarım tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
125 ml ılık su
Üzeri için; haşhaş tohumu
Bütün malzemeleri karıştırıp yaklaşık 10 dakika iyice yoğurun.Hamuru 30 küçük parçaya bölün. Bir tepsiye süsleme malzemenizi dökün. Bütün parçaları tezgah üzerinde yuvarlayarak yaklaşık 1/2 cm kalınlığında çubuklar haline getirin.Oluşan çubukları bir kere de süsleme tepsisinde yuvarlayın.Çok az yağlanmış tepsiye dizin.Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısınmasını beklerken 10 dakika çubuklarınızı mayalayın.Mayalanan çubukları 15 dakika da pişirin. 7. dakikada çubukları ters yüz edin.
|
|