|
|
İTALYAN DOLMASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61065
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2011
2,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 büyük yeşil yada kırmızı dolmalık biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
750 gr domates (kabukları soyulmuş)
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 tatlı kaşığı kapari (bakkallarda bulabilirsiniz)
350 gr konserve ton balığı (yağı süzülmüş ve küçük parçalar halinde doğranmış)
4 ançüez filetosu (doğranmış)
6 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)
30 gr (1/4 su bardağı) parmesan/kaşar peyniri rendesi
Keskin bir bıçakla biberlerin üst kısmından 2 cm kesiniz. Beyaz kısımlarını ve çekirdeklerini çıkarıp biberleri bir kenara koyunuz. Kestiğiniz üst kısmın sapını çıkarıp, etli kısmını ince doğrayınız.
Büyükçe bir tencerede 2 çorba kaşığı zeytinyağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğan, sarımsak ve kıyılmış biberleri katıp 5-6 dakika, ara sıra karıştırarak kızartınız.
Domatesleri, suyu, domates salçasını, tuzu ve biberi ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 20-30 dakika, arasıra karıştırarak, karışım kalınlaşıncaya kadar pişiriniz.
Maydanoz, kapari, ton balığı, ançüez ve zeytin parçalarını ekleyerek 5 dakika daha pişiriniz.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız.
Tencereyi ateşten alıp, hazırladığınız harcı kaşıkla biberlere, üstte 1-1,5 cm boşluk kalacak biçimde doldurunuz.
Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp biberleri tepsinin üstüne yerleştirerek tepsiyi fırına sürünüz.
Yaklaşık 45 dakika, arasıra kalan 1 çorba kaşığı yağdan yavaş yavaş üstlerine gezdirerek pişiriniz. 45 dakikanın sonunda biberlerin üstüne kaşar peyniri rendesini serpip, 15 dakika daha, peynir kızarana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp servis ediniz.
|
|
İTALYAN DOLMASI Tarifleri Carpaccio Tarifleri
|
|