4 adet kalin biftek(herbiri yaklasik 200 gr agirliginda)
1 adet domates
1 paket mozzarella
8 yaprak feslegen
Tuz karabiber ve yag
Patates icin:
6 adet patates
5 yemek kasigi krema
1 yumurta
125 gr rendelenmis peynir (kasar yada parmesan)
Bifteklerin her iki tarafini tuzlayip biberleyin,kizgin yagda yalnizca birkez cevirmek uzere 5 dakika kadar kizartin.
Etleri tavadan alip,herbir etin uzerine,bir adet domates dilimi,bir adet mozzarella dilimi ve iki yaprak
feslegen yerlestirin.
Etleri bir firin tepsisine alin ve peynirler kizaranakadar,yaklasik 5 dakika pisirin.
Patatesleri biraz haslayin.Haslanan patatesleri soyun ve ince ince kesin,firin tepsisine dizin.
Krema,yumurta,tuz ve karabiberi karistirin patateslerin uzerine dokun.
Daha sonra patateslerin uzerine arta kalan peyniri dizin.Onceden isitilmis firinda yaklasik 30 dakika kadar pisirin.
|