|
İtalyan Usulu Bolonez Soslu Spagetti |
|
perikızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2010
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc82178
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2012
2,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
Recep Akbaş
100 Gr. Dana Kıyma (orta yağlı)
1/2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Rozmari (Biberiye)
1 Adet Havuç
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3 Çorba Kaşığı Pomodoro (bir çeşit domates sosu/büyük marketlerde satılıyor)
1 Çorba Kaşığı Permasan Peyniri
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz
Zeytinyağını tavada kızdıralım. Soğan ve kıymayı da tavaya alıp iyice soteleyelim. Küp şeklinde doğranmış havucu ekleyelim. Zırhlanmış (yarım ay şeklindeki özel bıçakla iki taraflı doğranmış) rozmariyi de tavaya atıp sotelemeye devam edelim. İnce kıyılmış sarımsağı ve tuzu ilave edelim. Bu arada spagettiyi kaynar tuzlu suda haşlanmaya bırakalım. Sosun içerisine salça ve pomodoroyu da koyalım, çok az su ilave edelim, krema kıvamına gelinceye kadar suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatalım. 7-8 dakika kadar haşlanmış spagettiyi sosun içine atıp iyice karıştıralım.Spagettiyi sıcak tabağa yerleştirdikten sonra üzerine rendelenmiş permesan peynirini koyup servis yapalım. İsteğe göre çok az miktar hardal da eklenebilir.
|
|