|
|
İTALYAN USULÜ POĞAÇA |
|
nirvana
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc37446
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
3,732 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
Hamur için:
300gr. un
15 gr. maya,
1/8 litre ılık su,
3 çorba kaşığı zeytinyağı
İçi için:
75 gr. salam
125 gr. mantar
175 gr. kaşar peynir
1 baş soğan
1 diş sarımsak
maydanoz,
1 yumurta sarısı
açmak için un
sürmek için yumurta sarısı
yağlamak için margarin.
Hazırlanışı:
Unu bir kaba koyun. Ortasını açın. Mayayı su ile karıştırın. Un ilave edin. 20 dakika sıcak bir yerde muhafaza edin. Zeytinyağını ve tuzu ilave edin. Hepsini birlikte iyice yoğurun. 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlenmeğe bırakın.
içi için: Salamı küçük parçalar halinde doğrayın. Mantarları yıkayın. Ayıklayın. Büyük büyük doğrayın. Salamı ve sarımsağı soyun. Çok küçük olarak doğrayın. Maydanozu da yıkayın. Sonra iyice kıyın. Salamları tavada az yağda iki dakika çevirin. Mantar, soğan, sarımsağı ilave edip yağda 2 dakika çevirin. Mantar, soğan, sarımsağı ilâve edip 5 dakika pişirmeğe devam edin. Son olarak maydanozu katın. Peyniri ince dilimler halinde kestikten sonra tavaya ilâve edip hepsini birlikte iyice karıştırın. Tuz, karabiber ekin. Yumurta sarısını ilâve ettikten sonra ocaktan alın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın. 12 cm. büyüklüğünde daireler kesin. Ortasına hazırladığınız içten koyup, ikiye katlayın. Kenarlarını su ile ıslatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kızdırılmış fırında 25 dakika pişirin.
|
|
İTALYAN USULÜ POĞAÇA Tarifleri Carpaccio Tarifleri
|
|