Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc12964
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2007
3,403 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1+1/2 kiloluk bir tavuk,
200 gram dana kıyması,
100 gram haşlanmış jambon kıyması,
100 gram kıyılmış füme dil,
50 gram sadeyağ,
50 gram rendelenmiş kaşer peyniri,
2 yumurta
1 demet maydanoz,
1 dal biberiye,
birkaç defne yaprağı,
1/3 bardak süt,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çimdiklik cevz-i bevva,
2 dilim bayat ekmek,
150 gram beyin (1 koyun beyini),
yeteri kadar karabiber ve tuz.

Yapımı: Tavuğun tüylerini yolup içini temizledikten sonra tütsülemeli ve bol akarsuda iyice yıkadıktan sonra etini zedelemeden kemiklerini çıkarmalı.
Ekmek dilimlerinin kabuklarını çıkardıktan sonra bunları 1/3 bardak sütün içinde iyice ıslatıp ufalamalı. Sonra sütünü süzüp büyük bir porselen kâseye koymalı. Bunun üstüne kıyma makinesinden geçirilmiş dana etini, koyun beynini, dili, jambonu, yumurtaları, ince kıyılmış maydanozu koymalı. Rendelenmiş peyniri cevz-i bevvayı, karabiberi ve tuzu da serptikten sonra karışımı iyice yoğurarak hepsini birbirine yedirerek karıştırmalı. Sonra bu yoğurulmuş harcı tahta bir kaşığın yardımıyle bastırarak tavuğun içine doldurmalı. İçi iyice doldurulduktan sonra tavuğun boynunu ve gerisini beyaz ve sağlam bir kınnapla dikmeli. Aynı kınnapla tavuğu dıştan da salam bağlar gibi evirip çevirerek bağladıktan sonra büyük ve çukur bir pyrex kaba oturtmalı. Tavuğun iki yanına yarımşar dal biberiye ve birkaç defne yaprağı koyduktan sonra kaba, sadeyağla 4 çorba kaşığı zeytinyağını da boşaltmalı ve kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Tavuğu sık sık çevirerek her yanını nar gibi kızarttıktan sonra orta ısılı bir fırına (termostatı olanlar 180 dereceye göre ayarlamalıdırlar) sürmeli. Vakit vakit salçasıyle üstünü ıslatarak tavuğu iyice pişirmeli. Sonra kabı fırından çıkarmalı. Tavuğu servis tabağında biraz ılıyacak kadar soğuttuktan sonra dilim dilim kesmeli. Pyrex kaptaki salçayı süzgeçten geçirmeli ve tavuk dolması dilimlerinin üstüne gezdirerek döktükten sonra bu yemeği sofraya çıkarmalı.






İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI 71,690 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort