1 kg gümüş balığı
Sosu:
4 çorba kaşığı elma sirkesi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Bütün sos malzemesini büyük bir kaseye koyup karıştırınız. Gümüş balıklarını içine batırarak her taraflarını sosa buladıktan sonra, kaseyi 4 saat bir kenarda bekletiniz.
Önce ızgaranızı iyice kızdırınız. Gümüş balıklarını ve sosunu ızgaraya sığacak bir tepsiye boşaltıp balıkları düzgün biçimde yayınız.
Tepsiyi ızgaraya yerleştirip balıkları 3 dakika, üstlerine sık sık sosundan dökerek pişiriniz. Kaşıkla balıkları çevirip, üstlerine gene sosundan dökerek 5 dakika, renkleri hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
Tepsiyi ızgaradan alıp, gümüş balıklarını delikli kepçe ile, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Üstlerine biraz sos gezdirip, kalan sosu sosluğa boşaltarak yanında servis ediniz.
|