Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Püreli Köfte Tarifleri > Izgara Köfte (26 adet - 5,015,396 defa bakıldı)

Izgara Köfte


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Izgara Köfte

Bayram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc10493
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
5,215 defa indirildi / yazdırıldı




750 gr koyun kıyması
1 baş büyük soğan
2 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Soğan ince ince doğranır, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek karıştırılır. 10 dakika kadar beklettikten sonra, ovularak suyu çıkarılır. İki defa çekilmiş orta yağlı kıymaya iki yumurta ve çıkarılan soğan suyu katılır. İyice yoğrulan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardır. Avuç içinde yuvarlanır ve üstlerine hafifçe bastırarak yarım parmak kalınlığında yassılaştırılır. Köftelerin her iki yanı da hafifçe zeytinyağına bulanarak tel ızgaraya yerleştirilir. Ateşin kuvvetli, ama alevli olmaması gerekir. Tel ızgara da ateşten 3-4 parmak yukarda bulunmalı ve önceden zeytinyağıyla yağlanmalıdır. Izgaraya yerleştirilen köftelerin bir yanı kızardıktan sonra, çevrilerek diğer yanı pişirilir. 4-6 dakika kadar pişirdikten sonra servis tabağına alınarak sıcak sıcak servis yapılır.


ML® Toros Köftesi için tıklayın




IZGARA KÖFTE

mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc9934
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,983 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
Yanm kilo koyun kıyması
2 baş soğan
yanm demet maydanoz
4 dilim tutarında bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Yapılışı:
Genişçe bir kabın içine makineden iki defa geçirilmiş kıyma, rendenin ince tarafı ile rendelenmiş soğan, tuz, biber ve suda hafif ıslatılıp sıkılarak iyice ufalanmış bayat ekmek içi bir yumurta ve maydanoz konup el ile iyice yoğurulur. Yoğurma esnasında kıymanın çiğ kırmızı rengi kaybolmalıdr. Bu durumdaki yoğurulmuş kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bunlar avuç içinde yuvarlanıp yassıltılarak bir kenara dizilir. Bu esnada avuç içleri ıslatılırsa et yapışmaz. Tercihan kömür ateşi olmalıdır. Telleri yağlanmış olan ızgaraya dizilen köfteler, oldukça harlı fakat çıtlamayan ateşin yaklaşık dört parmak mesafesinde her iki tarafları da kızardıktan sonra tabağa alınır ve sıcak servis yapılır.


ML® Zeytinli Köfte için tıklayın


IZGARA KÖFTE

Doğa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7750
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2006
3,853 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
3 dilim bayat ekmeğin içi
759 gram köftelik kıyma
tuz
yarım kahve kaşığı kırmızı biber
dörtte, bir kahve kaşığı karabiber
yarım kahve kaşığı kimyon
rendelenmiş 1 iri soğan
1 yumurta
yarım kahve fincanı su
1 diş iyice ezilmiş sarımsak

Ekmek içi ıslatılıp suyu sıkıldıktan sonra bütün malzemeyle birlikte karıştırılıp yoğrulur. Sonra eşit büyüklükte köfteler hazırlanarak ızgarada pişirilir.


ML® Sahan Köftesi için tıklayın


Izgara Köfte

Lale
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 45
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc3709
Gönderme Tarihi: 12.May.2006
6,858 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr Az Yagli Kiyma
1 Adet Sogan
2 Dilim Bayat Ekmek Içi
1 Adet Yumurta Sarisi
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kimyon
6-7 Sap Maydanoz
Kizartmak için Sivi Yag

Sogani rendeleyip kiymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip islattigimiz ekmek içini de ufalayarak kiymaya ilave edelim. Ince ince kiyilmis maydanozu ve diger malzemeleri kattiktan sonra kiymayi iyice yoguralim.
Kiymayi, lezzetli olmasi ve daha iyi yapismasi için sert bir zemine bir kaç kez vurun. Daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar kopartarak elinizle ince uzun bir sekil verin. Kizgin yaga atarak köfteleri pisirerek, sebzeyle servis yap.


ML® Cızbız Köfte için tıklayın




Izgara Köfte

kültür
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.01.2006
Mesajlar: 61
Şehir: Ağrı
Kısa URL: https://ml.md/lc785
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2006
4,391 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. koyun kıyması
1 adet orta boy kuru soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber

Derin bir kap içinde kıyma, ufalanmış ekmek içi, tuz, rendelenmiş soğan, karabiber ve sıvıyağ iyice yoğrulur. El ıslatılarak istenilen boyda köfteler hazırlanır, iyice ısınmış ızgarada altı üstü çevrilerek eşit şekilde pişirilir.


ML® Sarılira Köftesi için tıklayın



Izgara Köfte

Dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc417
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2005
4,891 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg köftelik kıyma
1 baş soğan
1 demet maydanoz
kalan bir dilim ekmek içi
tuz

Et; bir kez makineden çekilir.Tuz, biber, maydanoz, soğan, ekmek içi ilave dilerek karıştırılır, tekrar makineden geçirilir, ufak ufak hazırlanır, yeneceği zaman ızgara ya da mangalda pişirilir. Patates, yoğurt, domates, biber vs. ile servis yapılır.


Fotoğraf "istiridye" tarafından gönderildi. 31.07.2016






Izgara Köfte Tarifleri Püreli Köfte Tarifleri



(26 adet Izgara Köfte 5,015,396 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort