|
Izgara Köfte |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10493
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2006
5,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr koyun kıyması
1 baş büyük soğan
2 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Soğan ince ince doğranır, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek karıştırılır. 10 dakika kadar beklettikten sonra, ovularak suyu çıkarılır. İki defa çekilmiş orta yağlı kıymaya iki yumurta ve çıkarılan soğan suyu katılır. İyice yoğrulan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopardır. Avuç içinde yuvarlanır ve üstlerine hafifçe bastırarak yarım parmak kalınlığında yassılaştırılır. Köftelerin her iki yanı da hafifçe zeytinyağına bulanarak tel ızgaraya yerleştirilir. Ateşin kuvvetli, ama alevli olmaması gerekir. Tel ızgara da ateşten 3-4 parmak yukarda bulunmalı ve önceden zeytinyağıyla yağlanmalıdır. Izgaraya yerleştirilen köftelerin bir yanı kızardıktan sonra, çevrilerek diğer yanı pişirilir. 4-6 dakika kadar pişirdikten sonra servis tabağına alınarak sıcak sıcak servis yapılır.
ML® Toros Köftesi için tıklayın
|
IZGARA KÖFTE |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9934
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
Yanm kilo koyun kıyması
2 baş soğan
yanm demet maydanoz
4 dilim tutarında bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Yapılışı:
Genişçe bir kabın içine makineden iki defa geçirilmiş kıyma, rendenin ince tarafı ile rendelenmiş soğan, tuz, biber ve suda hafif ıslatılıp sıkılarak iyice ufalanmış bayat ekmek içi bir yumurta ve maydanoz konup el ile iyice yoğurulur. Yoğurma esnasında kıymanın çiğ kırmızı rengi kaybolmalıdr. Bu durumdaki yoğurulmuş kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bunlar avuç içinde yuvarlanıp yassıltılarak bir kenara dizilir. Bu esnada avuç içleri ıslatılırsa et yapışmaz. Tercihan kömür ateşi olmalıdır. Telleri yağlanmış olan ızgaraya dizilen köfteler, oldukça harlı fakat çıtlamayan ateşin yaklaşık dört parmak mesafesinde her iki tarafları da kızardıktan sonra tabağa alınır ve sıcak servis yapılır.
ML® Zeytinli Köfte için tıklayın
|
IZGARA KÖFTE |
|
Doğa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7750
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2006
3,830 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
3 dilim bayat ekmeğin içi
759 gram köftelik kıyma
tuz
yarım kahve kaşığı kırmızı biber
dörtte, bir kahve kaşığı karabiber
yarım kahve kaşığı kimyon
rendelenmiş 1 iri soğan
1 yumurta
yarım kahve fincanı su
1 diş iyice ezilmiş sarımsak
Ekmek içi ıslatılıp suyu sıkıldıktan sonra bütün malzemeyle birlikte karıştırılıp yoğrulur. Sonra eşit büyüklükte köfteler hazırlanarak ızgarada pişirilir.
ML® Sahan Köftesi için tıklayın
|
Izgara Köfte |
|
Lale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3709
Gönderme Tarihi: 12.May.2006
6,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr Az Yagli Kiyma
1 Adet Sogan
2 Dilim Bayat Ekmek Içi
1 Adet Yumurta Sarisi
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kimyon
6-7 Sap Maydanoz
Kizartmak için Sivi Yag
Sogani rendeleyip kiymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip islattigimiz ekmek içini de ufalayarak kiymaya ilave edelim. Ince ince kiyilmis maydanozu ve diger malzemeleri kattiktan sonra kiymayi iyice yoguralim.
Kiymayi, lezzetli olmasi ve daha iyi yapismasi için sert bir zemine bir kaç kez vurun. Daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar kopartarak elinizle ince uzun bir sekil verin. Kizgin yaga atarak köfteleri pisirerek, sebzeyle servis yap.
ML® Cızbız Köfte için tıklayın
|
Izgara Köfte |
|
kültür
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc785
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2006
4,371 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. koyun kıyması
1 adet orta boy kuru soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Derin bir kap içinde kıyma, ufalanmış ekmek içi, tuz, rendelenmiş soğan, karabiber ve sıvıyağ iyice yoğrulur. El ıslatılarak istenilen boyda köfteler hazırlanır, iyice ısınmış ızgarada altı üstü çevrilerek eşit şekilde pişirilir.
ML® Sarılira Köftesi için tıklayın
|
Izgara Köfte |
|
Dilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc417
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2005
4,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg köftelik kıyma
1 baş soğan
1 demet maydanoz
kalan bir dilim ekmek içi
tuz
Et; bir kez makineden çekilir.Tuz, biber, maydanoz, soğan, ekmek içi ilave dilerek karıştırılır, tekrar makineden geçirilir, ufak ufak hazırlanır, yeneceği zaman ızgara ya da mangalda pişirilir. Patates, yoğurt, domates, biber vs. ile servis yapılır.
Fotoğraf "istiridye" tarafından gönderildi. 31.07.2016
|
|