|
|
IZGARA ORUĞU (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc45159
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2009
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
1 kg. köftelik et
3 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 baş soğan
1 çorba kaşığı kimyon
2 su bardağı su
iç malzemesi:
250 gr. ceviz içi
400 gr. tereyağı
2 demet maydanoz
Karabiber ve tuz
YAPILIŞI
Bulgur ıslatılıp bir saat beklenir. Üzerine köftelik et katılarak iyice yoğurulur. Tereyağına ceviz maydanoz, karabiber ve tuz eklenerek karışım hazırlanır. Hazırlanmış olan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak baş parmak yardımı ile oyulur. İç malzemesi ile doldurulduktan sonra üçgen şekli verilerek ızgara üzerinde pişirilerek servis edilir.
|
|
IZGARA ORUĞU (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|