|
|
İzmir Çorbası |
|
akıl küpü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc103246
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2014
6,737 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
4,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Pirinci haşlayın. 4,5 su bardağı suyun içine haşlanmış pirinç ve buğdayı ekleyin. Kaynamaya başlayınca bir kasede iyice çırptığınız yoğurt,un ve yumurtaya önce 1 su bardağı soğuk suyu ekleyip karıştırın, sonra çorbanın sıcak suyundan 1 kepçe kadar ekleyin. Sürekli karıştırarak çorbaya yoğurtlu karışımı ekleyin. Tuzunu da ilave edip bir taşım kaynatın. Bir sos tavasında sana margarini kızdırın. Üstüne kıyılmış maydanoz ile kırmızı biberi ekleyin. Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatıp bu sosu çorbanın üstüne dökün.
|
|
İzmir Çorbası Tarifleri Ege Yemekleri
|
|