|
|
İzmir Köfte |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60248
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2011
2,022 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şebnem Yorulmaz
KÖFTESİ İÇİN:
500 gr. kıyma
1 su bardağı kurutulup robottan çekilmiş ekmek içi
yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
2 tane orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
tuz
Kıvamı bulması için 1 kahve fincanı kadar su
DİĞER MALZEMELER:
3 orta boy patates
2 tane domates
2 tane dolmalik biber
2 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik (üzerine serpmek için)
yeteri kadar sıvı yağ
tuz
Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin. Bir kaba diğer köftelik malzemeleride koydukdan sonra az su yardımı ile kıvamlı bir köfte yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp parmak parmak köfteler hazırlayın. Diğer taraftan patatesleri soyup yıkayıp kurulayın. Elma dilimi şeklinde kesin ve bol sıvı yağda yarı kıvamda kızartın. Kızaran patatesleri uygun bir tepsiye alıp üzerine hafif tuz serpin. Daha sonra hazırladığınız köfteleri teflon tavada az yağda yarı kıvamda kızartın. Kızaran köfteleride patateslerin üzerine döşeyin. Üzerine elma dilimi domatesleri ve biberleri koyun. 2 kaşık salçayı köfteleri kızarttığınız tavada az yağda kokusu çıkana kadar çevirin. Üzerine 3 su bardağı kadar sıcak suyu koyup tıkırdamaya başlayınca ocaktan alın ve köftelerin üzerine dökün. Fırına sürmeden önoe üzerine kekik serpin ve 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Tepsinin üzerini yağlı kağıt yada aleminyum folya ile kapatırsanız üzerindeki domatesler ve biber yanmamış olur.
|
|
İzmir Köfte Tarifleri Yonca Yemek Tarifleri
|
|