| 
 
 
 | 
Jambonlu Alfredo Soslu Penne | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113984 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2016 
2,070 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://aytac.com.tr
 
 
1 paket penne makarna
 
Sosu için;
 
8 dilim AYTAÇ DANA JAMBON
 
200 ml krema
 
1 adet ufak soğan (ince doğranmış)
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
 
5-6 dal maydanoz (ince kıyılmış)
 
2 yemek kaşığı parmesan (rendelenmiş)
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
 
1 Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
 
2 Tavayı ateşe koyun ve kızdırın. Tereyağını tavaya ekleyin ve eritin.
 
3 AYTAÇ DANA JAMBON ları jülyen dilimleyin.
 
4 AYTAÇ DANA JAMBON dilimlerini, soğan ve sarımsağı ekleyin, karıştırın.
 
5 Kremayı ekleyin ve kaynatın. İçine parmesan rendesini ekleyin. 2 dakika daha kaynatın ve ateşten alın.
 
6 Ateşten aldıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin karıştırın.
 
7 Penne makarnayı süzün ve sosa ilave edin.
 
8 Makarnanın her yanı sosa bulanana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Üzerine biraz daha karabiber ekin.
 
9 Maydanozla süsleyin ve yanında rendelenmiş kaşarpeynirini koyduğunuz bir kaseyle hemen servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |