|
|
Jambonlu Biftek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107711
Gönderme Tarihi: 19.May.2015
1,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 dal maydonaz
1 adet havuc
1 adet sogan
3 corba kasıgı margarin
3 corba kasıgı sıvı yag
1 kahve fincanı sirkeli su
6 adet biftek
6 adet dana jambon
1 tutam Tuz, karabiber, kekik
3 adet defne yaprağı
250 gram mantar
Maydanozları irice doğrayın. Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın. Margarin ve sıvı yağı karıştırıp, sebzeleri soteleyin. Tuz, karabiber ve kekik serpin.
Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı kadar su ilave edin. Hazırladığınız bu karışıma defne yapraklarını da parçalayarak katın.
Ayrı bir tencerede etleri haşlayın. İnce uzun bir fırın kabına 2 dilim et koyun. Üzerine hazırladığınız harçtan yayın. Onun üzerine jambon dilimi yerleştirin. Malzemeler bitene kadar bu şekilde üst üste dizin. Üzerine sirkeli su gezdirin.
Orta ısılı fırında 20 dakika tutun. Suyunu çekerse su ilave edin. Fırından aldığınız bu yemeği dilimleyip, servis yapın.
|
|
Jambonlu Biftek Tarifleri Bonfile Tarifleri
|
|