Salata:
Yeşil salata,
100 g roka, yeşillik,
100 g içyağı,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 diş sarımsak,
6 dilim kabuksuz ve küp halinde doğranmış tost ekmeği,
150 g sebzeli peynir
Sos:
1 diş sarımsak,
2 yumurta akı,
1 parça ançuez,
8 cl sirke,
10 ml zeytinyağı,
10 ml tavuk suyu,
tuz,
karabiber,
Salata: Salata yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzülmeye bırakın. Salataları şerit halinde doğrayın. İçyağını ve ekmeği küp halinde kesip kızartın. Ekmeklerin üstüne 100 g peynir rendesi serpin, peynir eriyip ve ekmek parçalarını kaplayacaktır.
Sos: Zeytinyağı ve tavuk suyu hariç bütün malzemeleri mikserde sos haline getirin, zeytinyağını yavaş yavaş ilave edin, tavuk suyu ile inceltin. Salatayı tabaklara koyun, üzerine sos gezdirin. Pastırma, 50 g rendelenmiş peynir ve yeşillikle garnitür yapın.
|