4 kişilik Gerekli malzeme:
4 yufka
4 çarliston biber
2 salçalık kırmızıbiber
2 domates
4 dilim dana jambon
6 dal maydanoz
100 gr taze kaşarpeyniri
Kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber
Biberleri temizleyip halka halka dilimleyin. Domatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Kaşarpeynirini rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Hepsini bir kapta harmanlayıp tuz, karabiber, kırmızı tozbiberi ekleyin.
Yufkaların kenarlarını kesip kare şekline getirin. Kestiğiniz parçaları kare yufkaların üzerine yayın. Önceden hazırladığınız jambon, peynir, domates ve biberli karışımı kare yufkaların üzerine serpiştirerek paylaştırın. Yufkaların kenarlarını hafifçe ıslatarak dört kenarından katlayıp kare şekli verin.
Sıvıyağı tavada kızdırıp börekleri iki taraflı kızartın. Kâğıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin. İki parmak kalınlığında uzun parçalar halinde dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
|