|
Japon Usulü Kabarık Cheesecake |
|
mayo
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc151347
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
100 gram tereyağı
100 gram krem peynir
Yarım su bardağı süt
8 adet yumurta sarısı
13 adet yumurta beyazı
Çeyrek su bardağı un
Çeyrek su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Oda sıcaklığındaki tereyağını krem peynir ve sütle birlikte sos tenceresine alın.
Kısık ateşte ısıtarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını çırpın.
Soğuyan krem peynir karışımına yumurtaları ekleyip homojenleşene kadar çırpmaya devam edin.
Unu ve nişastayı ekleyip yeniden pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Bir başka kasede de yumurta beyazlarını köpük haline gelene kadar çırpın.
Yumurta beyazlarını çırparken şekeri de yavaş yavaş ekleyin.
Yumurta beyazı köpüğünü söndürmeden azar azar diğer malzemeye ilave edin.
Tüm malzemeyi pişirme kağıdıyla kapladığınız kelepçeli kek kalıbına boşaltın.
Kağıt havluyu ikiye katlayıp büyük bir tepsinin ortasına yerleştirin.
Kek kalıbını kağıt havlunun üzerine oturtun.
Ardından tepsiye 2 santimetre yüksekliğinde su doldurun.
Tepsiyi fırına verin.
160 derecede 25 dakika ardından 140 derecede 55 dakika pişirin.
Kabarıp iki katına çıkan cheesecake sıcakken kalıbın kelepçesini çıkarın.
Cheesecakeiniz soğuduğunda servise hazırdır. Üzerine pudra şekeri serpip zevkle yiyebilirsiniz.
|
|