1 kg dolma biberi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarımşar demet maydanoz, taze nane, dereotu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağu su
1 adet domates
Soğan ince kıyılır, tuzla ovulur. İçine yıkanmış pirinç, kuş üzümü, kıyılmış yeşillikler, salça, zeytinyağı ve şeker eklenir, karıştırılır. Oyulmuş biberlerin yarısına kadar iç doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri kapatılır. Dolmalar düdüklü tencereye dizilir. Üzerine su eklenir. Düdüklünün kapağı kapatılır. Pim çıktıktan sonra kısılır ve 17 dakika pişirlir. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
|