1 adet tavuk
8-10 tane yumurta
Bir bardak süt
200 gram margarin
Tavuğu bütün haşlayın. Kesin ve tabağa koyun. Sonra güzel bir şekilde üstünü süsleyin (Yeşillik, havuç ve yumurtaları kullanın.) Üstüne hazır jöleyi dökün ve soğuk yere bırakın.
Jöle:
3 adet havuç
2 adet soğan
3 tane yumurta Baharat
Haşlanan tavuğun suyuna 4 kaşık nişastayı soğuk suyla eritin. Tavuk suyuna azar azar dökün, koyulaşsın. Havucu, soğanı pişirin. Yumurtaları da karıştırıp tavuğun üstüne döşeyin. En üstüne de nişasta karışımını dökün ve soğutun. Soğuk servis yapın. Jelatin kullanmayın. Jelatin yerine 4 kaşık nişasta kullanabilirsiniz.
|