Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alabalık Tarifleri > JÖLELİ KEFAL (1 adet - 74,854 defa bakıldı)

JÖLELİ KEFAL


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


JÖLELİ KEFAL

Horse
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
Kısa URL: https://ml.md/lc11215
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2007
2,431 defa indirildi / yazdırıldı




1000 ilâ 1250 gr. arasında kefal balığı
1/2 çor. kaşığı tuz
8 bardak su
1 kahve fincanı bezelye
1 maydanoz kökü
2 adet küçük yeşil turşu hıyar
1 küçük baş soğan
2 limon
1 küçük havuç
1 küçük yeşil salata
1 dış sarımsak
4 yumurta akı

1) Bir tencereye 8 bardak su, kazınmış fakat kesilmemiş 1 orta baş havuç, dörde bölünmüş bir baş soğan, 1 diş sarımsak, 1 maydanoz kökü, 1/2 çorba kaşığı tuz ile pulları kazınmış, iç ve kulak tabir edilen galseme-leri temizlenmiş, enliliğine doğru ikiye kesilmiş ve iyice yıkanmış 1000 ilâ 1250 gram ağırlığındaki kefal balığını koyduktan sonra, kapağı kapatılmış olarak, tencereyi kuvvetlice ateşe oturtmalı ve su kaynar bir hal aldıktan sonra balıkları ancak dört ilâ altı dakika arasında haşlama-h sonra da balıkları bir delikli kepçe ile sudan çıkararak soğumaya bırakmalıdır.
2) Sonra tenceredeki balık suyunu bir süzgeçten geçirmek suretile başka bir tencereye süzdükten sonra hafifçe ılındırmalı, su ılıyınca, başka küçük bir kaba, 4 adet yumurta akını, üç dakika kadar döğmek suretile, hafif bir köpük haline getirmeli, sonra da bu köpük aklara, 1 adet büyükçe limon suyu katarak hepsini iyice karıştırdıktan sonra bu limonlu yumurta aklarını, ılınmaya bırakmış olduğumuz balık suyuna ilâve etmeli, sonra da tencereyi ateşe oturtarak, su aşağı yukarı 3 ilâ 3.1/2 bardak kalıncaya kadar, bunu küçük ateşte kapaksız olarak 1 ilâ 1.1/2 saat kadar azalmaya bırakmalı (suyu katiyen kaynatarak azaltma-malıdır.) su azalınca, bunun üstünde birikmiş olan koyu ve katılaşmış köpük ve yumurta aklarını bir delikli kepçe ile alıp attıktan sonra bu suyu, kaim bir peçeteden geçirmek suretile süzmeli, sonra da bu suyu süslü bir formaya dökerek soğumaya bırakmalıdır. (Suyu süzdükten sonra ölçmelidir, 3 bardaktan fazla ise, bir miktar kuvvetli ateşte kapaksız kaynatarak 3 bardağa indirmeli, az ise, bir miktar su katarak üç bardağa çıkarmalıdır.)
3) Su soğumakta iken, bir tarafa bırakmış olduğumuz haşlanmış balıkların, deri ve içindeki kılçıkları ayıkladıktan sonra bunları küçük parçalara ayırarak bir tabağa koymalı, sonra da bu balığa, 1 kahve fincanı dolusu konserve iç bezelye, küçük kesilmiş 1 küçük yeşil turşu hıyar, ile haşlanmış ve yine küçük kesilmiş 1 baş havuç ilâve ederek harmanlanmak suretile hepsini birbirlerine karıştırmak, sonra da bu havuç ve bezelyeli balıkları, bir süslü forma içinde soğumaya bırakmış olduğumuz balık suyuna ilâve ederek, su donarak iyice pelteleşmiş bir hal alıncaya kadar bir tarafa bırakmalıdır. (Suyun çabuk donması istenirse, formayı buza oturtmalıdır).
4) Su donunca, bunu ılık bir suya sokup çıkarmak suretile, balık jölesinin kalıba yapışıklığını gidermeli sonra da üstüne bir tabak kapatarak altüst etmek suretile tabağa almalı, tabağın etrafını da kıyılmış salata ile çevirdikten sonra, tabağın baş taraflarına, dilimlenmiş veya süslü halkalara doğranmış 1 limon oturtmak suretile tabağı süslemeli ve servis yapmalıdır.






JÖLELİ KEFAL Tarifleri Alabalık Tarifleri



(1 adet JÖLELİ KEFAL 74,854 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort