Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

JÖLELİ KUZU CİĞERİ EZMESİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Beyin Tarifleri
Böbrek Tarifleri
Bumbar Tarifleri
Ciğer Tarifleri
Dalak Tarifleri
Dil Tarifleri
İşkembe Tarifleri
Kelle Tarifleri
Kokoreç Tarifleri
Paça Tarifleri
Taşlık Tarifleri
Tavuk Ciğeri Tarifleri
Uykuluk Tarifleri
Yürek Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


JÖLELİ KUZU CİĞERİ EZMESİ

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12262
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2007
2,221 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (8 kişi için):
750 gram kuzu ciğeri,
200 gram tereyağı,
100 gram kuzu iç yağı (dilim halinde),
50 gramlık bir domalan,
1 defne yaprağı,
10 - 12 yaprak jelatin.

Yapımı: Ezme için kullanılacak kalıbı buzdolabına koymalı. Domalanı temizlemeli ve ince dilimlere kestikten sonra bunları çeşitli biçimlere sokarak kesmeli, küçük bir kaba konacak bu süslü domalan dilimlerini vakit vakit karıştırarak bu marinatta en az yarım saat bırakmalı.
Beri yanda suda ıslatılmış jelatin yapraklarını sıkarak suyunu gidermeli ve kaynamakta olan üç bardak suyun içine ufalayarak atmalı. Jelatini bir taşım kaynattıktan sonra indirmeli ve bir kenarda soğumaya bırakmalı.
Jelatin soğuyunca bundan bir-iki kaşık kadarını almalı ve buzdolabından çıkarılacak kalıbın kenarına ve dibine bulamalı. Kalıbı tekrar buzdolabına kaldırıp jelatin tabakası donuncaya kadar orada tutmalı. Jelatin donunca kalıbı tekrar buzdolabından çıkarmalı. Süslü domalan dilimlerinden birkaçını kalıbın dibine ve kenarlarına bastırdıktan sonra bunların üstünü jelatinleyip kalıbı tekrar dolaba kaldırmalı. Bu işler olurken kuzu ciğerini akarsuyun altında tutarak iyice yıkayıp üstündeki ince zarı çıkarmalı. Sonra tuzlayıp biberlemeli ve kuzu iç yağına bastırarak iyice sarıp bunu pyrex bir kaba koymalı, sıcak bîr fırına sürmeli. Çatal batırıldığı vakit bir damla bile kan çıkmayıncaya kadar ciğeri fırında pişirmeli.
Pyrex kabı fırından alınca ciğeri küçük parçalara doğramalı ve iyice ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirmeli (isteyenler özel makinesinde püre durumuna getirebilirler).
Sıcak bir yerde yumuşatılmış tereyağını porselen ve yayvan bir kâseye koyup iyice çırpmalı. Köpüklü bir krema haline gelecek tereyağına ciğer ezmesini katmalı ve karıştırarak bunları birbirlerine iyice yedirmeli. Karışım birbirine yedirilince karıştırmaya ara vermeden marinat suyu olarak kullanılmış olan bir kadeh konyağı damla damla katarak yedirmeli. Tadına bakmalı, gerekirse tuzlamalı.
Karışımdan bir kahve fincanı kadarını bir kenara ayırmalı geri kalanını kalıba doldurmalı. Bir kahve fincanı kadar jelatini bir kenara ayırdıktan sonra kalanını ciğeri ezmesinin üstüne dökmeli ve kalıbı tekrar buzdolabına kaldırmalı. Kalıp buzdolabında iki saat kadar kaldıktan sonra çıkarmalı ve kaynar suya sokup çıkarmalı ve servis tabağına başaşağı etmeli. Bir kenara ayırılmış olan ciğer ezmesini sıkma torbasına koymalı ve bununla tabağın çevresine güller veya başka süsler yapmalı. Henüz donmamış olan ve bir kenara ayırılmış bulunan jelatini de bu süslerin üstüne fırçayla sürdükten sonra servis tabağını tekrar buzdolabına kaldırıp servis vaktine kadar orada tutmalı.






JÖLELİ KUZU CİĞERİ EZMESİ Tarifleri Bumbar Tarifleri



(1 adet JÖLELİ KUZU CİĞERİ EZMESİ 88,782 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort