500 gr levrek
200 gr soğan
150 gr havuç
15 gr jelatin
3 adet defne yaprağı
5 adet yenibahar
5 adet karanfil tomurcukları
2 yemek kaşığı margarin
Birer tutam tuz ve karabiber
2 adet yumurta (haşlanmış)
Yarım demet maydanoz
1 avuç bezelye
1 adet limon
1 litre su
1 avuç kızılcık
150 ml kaynamış ve soğumuş suyun içinde jelatini ıslatın ve 1 saat bekletin.
Balıkları temizleyip yıkayıp eti ve kılçıklarını ayrın.
Soğan ve havuçları iri doğrayın.
Bir tencereye balık, soğan, havuç, defne yaprağı, karanfil, karabiber ve yeni bahar tanelerini tuz koyun yağını ilave edin.
1 litre su dökün, yaklaşık 30 dakika pişirin, bir taşım kaynatın.
Islatılan jeltini biraz kaynatıp altını kapatıp balıkların olduğu tencereye boşaltıp karıştırın
Ufak tart kalıplarının tabanına birer bezelye ve kızılcık tanelerini yan yana dizin kalıbın tam ortasına haşlanmış yumurtanın beyazından papatya şekli kestiğimiz parçayı koyun tenceredeki balıklardan kaşıkla usulca kalıbı balık etleri ile doldurun.
Bir gece buzdolabında bekletip kalıpları servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
|