Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
Orta kalınlıkta ve orta boyda 8 kabak,
70 gram margarin yağı,
2 kaşık rendelenmiş kaşer peyniri,
2-3 yaprak adaçayı,
yeteri kadar tuz.
Yapımı: Kabakların üzerlerini kazıyarak yıkayın. Sonra kaynar tuzlu suda fazla pişmeyecek biçimde haşlayın. Kabaklar haşlanınca suyunu süzün, servis tabağına dizin ve bir kenarda sıcak olarak muhafaza edin.
Beri yanra margarin yağını bir tavaya koyup ateşe oturtun, iyice yıkanmış ve kurulanmış olan adaçayını içine katın. Yağın rengi hafifçe döndükten sonra ateşi söndürün.
Rendelenmiş kaşer peynirini kabakların üzerine serpin. Kızgın yağı da gezdirerek üstüne dökün ve sıcak sıcak servis yapın. Oldukça hafif bir yemektir. Yalnız yenebileceği gibi bir et yemeğinin yanısıra da yenebilir.
|