|
|
Kabak Çekirdekli Levrek |
|
okur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc108115
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2015
1,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı kabuksuz kabak çekirdeği (kavrulmuş)
1 çorba kaşığı şam fıstığı (kavrulmuş)
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
1/2 bağ taze kişniş veya maydanoz
1 çay kaşığı tatlı biber
1 çay kaşığı pul biber
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 adet limon suyu
4 adet levrek filetosu
1 çay bardağı su
Kabak çekirdeği, şam fıstığı, sarımsak, kişniş ve baharatları mutfak rondosunda ufaltın.
Ardından tahin ve yumuşak tereyağı limon suyunu karışıma ekleyerek bir kaç defa daha makinanın düğmesine basıp bırakın.
Makina çalışır durumdayken suyu yavaş bir şekilde ilave ederek mayonez kıvamına gelmesini bekleyin.
Sosu tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine balık filetolarını koyun.
Her bir filetonun üzerine 1 çorba kaşığı sos ilave ederek yayın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika balıkları pişirin.
|
|
Kabak Çekirdekli Levrek Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|