Malzemeler
Kabak çiçekleri
1 yemek kaşığı Tukaş Domates Salçası
200 gr pirinç
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kuru nane
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Kabak çiçeklerinin alt kısmındaki dikenli bölümü temizleyiniz ve kabak çiçeklerini yıkayın.
200 gr pirinci yumuşaması için sıcak suda üzerine tuz ekleyerek 1 saat bekletin.
1 adet kuru soğanı rendeleyin.
Yarım demet maydanozu ince kıyınız.
Teflon tavada zeytinyağında rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra 2 yemek kaşığı Tukaş Domates Salçası ve pirinçleri de tavaya ekleyip, karıştırarak kavurun.
İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kuru naneyi de ekleyin.
Dolma harcını çiçeklerin yaprakları içine doğru kıvrılarak, yaprak kısmı yukarı gelecek şekilde tencereye boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
Tencereye dolmaları geçmeyecek kadar su ilave edip, kısık ateşte pişirin.
Daha sonra yoğurtla servis yapın.
|