|
Kabak Çiçekli Yarma Pilavı |
|
akile
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2013
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc91011
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2013
2,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Su Bardağı Yarma
1 Adet Kuru soğan
3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Paprika
6 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 çay kaşığı Tuz-Karabiber
20-25 Adet Kabak Çiçeği
Soğan yemeklik doğranır. Sıvıyağda kavrulur.
Salça ve paprika ilave edip birkaç kez karıştırdıktan sonra yemeklik doğranmış domatesler ilave ederek kavurmaya devam edilir.
Domatesler olunca,ayıklanıp yıkanmış bulgurlar eklenir bir iki dakika kavrulur.
Üzerine 4 su bardağı su ilave edilir.
Bu aşamada pilavın üzerine doğranmış çiçekler ilave edilir.
Kaynayınca en kısık ateşte suyu çekene dek pişirilir.
5-10 dk demlendirilerek servis edilir.
|
|