Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KABAK GÜLİSTAN KAYIĞI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KABAK GÜLİSTAN KAYIĞI

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12838
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2007
2,790 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
Eşit boyda 9 düzgün sakız kabağı,
40 gram acıbadem kurabiyesi,
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşer peyniri,
1 kahve fincanı un,
4 çorba kaşığı tereyağı,
2 bardak kadar süt,
2 yumurta,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
1 çimdik cevz-i bevva,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Acıbadem kurabiyesini bir fırına koyup iyice kurutup havanda dövmeli ve un durumuna getirmeli.
Kabakların saplarını kesip üzerlerini kazıdıktan sonra ortadan uzunlamasına ikiye bölmeli. Bu yarımşar kabakların içlerini keskin kenarlı bir kaşıkla veya özel aletiyle boşaltıp kabakları birer kayık durumuna getirmeli.
Bir tencereye tuzla su koyup bunu ateşe oturtmalı. Su kaynayınca içi boşaltılmış kabakları atmalı ve bu kaynar suda beş dakika tutmalı. Bu sürenin sonunda bir kevgirle kabakları sudan çıkarmalı ve eğik duran bir tepsiye çukur tarafları alta gelecek biçimde sıralamalı. Kabakların suları süzülürken içinin hazırlanmasına başlamalı. Üçbuçuk çorba kaşığı tereyağını bir kuşanede eritmeli. Tahta bir kaşıkla yağı çabuk çabuk karıştırırken unu azar azar katıp yağa yedirmeli. Sonra bu yağlı unu karıştırmaya ara vermeden sicim gibi ince akıtılacak kaynar sütü yedirmeli. Sütün katılması tamamlanınca cevz-i bevvayle tuzunu katmalı ve karıştırmaya ara vermeksizin beşamel salçasını beş dakika kaynatmalı. Bu sürenin sonunda kuşaneyi ateşten indirmeli, rendelenmiş kaşer peyniriyle acıbadem kurabiyesi ununu katmalı ve karıştırarak bunları salçaya iyice yedirmeli. Karışım soğuyunca buna kıyılmış maydanozu, iki yumurta sarısıyle bir yumurta akını katmalı ve karıştırarak bunları da salçaya iyice yedirmeli. Sulan iyice süzülmüş, haşlanmış kabakları yağa bulanmış bir tepsiye yanyana sıralamalı. içlerini beşamelli karışımla doldurmalı. Kalan tereyağını da ufak parçalara bölüp kabak kayıklarının üstüne yaydıktan sonra tepsiyi orta ısılı bir fırına sürmeli. Fırında yirmi dakika kadar kalacak olan kabakların yüzleri nar gibi kızarınca tepsiyi fırından çıkarmalı. Gülistan kayıklarını servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapmalı.


ML® Kabak Gondolu için tıklayın







KABAK GÜLİSTAN KAYIĞI Tarifleri Balık Dolması Tarifleri



(1 adet KABAK GÜLİSTAN KAYIĞI 69,648 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort