|
|
Kabak Musakka |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc46409
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2010
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler :
Kabak 6 Adet
Komili Sızma zeytinyağı 2,5 Yemek Kaşığı
Orta boy soğan (küçük doğranmış) 2 Adet
Kıyma 200 Gr
Orta boy domates (veya 1 çorba kaşığı salça 2 Adet
Su (veya et suyu) 1 Bardak Su
Nane 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı biber
Dereotu 1/2 Demet
Tuz
YAPILIŞI:
1- Bir tencerede Komili Sızma zeytinyağını kızdırın. İnce kıyılmış soğanları ilave edip renkleri dönünceye kadar kavurun.Kıymayı ekleyin. Kıyma saldığı suyu çekene kadar 15 dakika pişirin. Küp küp doğranmış domatesleri ve kabukları kazanmış ve halka halka doğranmış kabakları koyup karıştırın. Kapağını kapatın ve 5 dakika pişirin.
2- Kabakların rengi dönünce su, tuz, kırmızı biber ve naneyi katın. Üzerine tencere büyüklüğünde kesilmiş ve ıslatılmış yağlı kağıdı serin. ( Buhar çıkmasını önlemek için )
3- Kapağını kapatarak önce harlı sonra orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Üzerine dere otu serpin ve sıcak olarak sevis edin.
|
|
Kabak Musakka Tarifleri Komili Yemek Tarifleri
|
|