|
|
KABAK SAFİNAZ |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13236
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2007
2,548 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (5 kişi için):
1 kilo sakız kabağı,
300 gram dana kıyması,
3 baş soğan,
3 çorba kaşığı margarin yağı,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 kahve fincanı su,
1 bardak et suyu,
1/2 kilo olgun domates,
1 demet dereotu,
1 demet maydanoz,
yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı biber.
Yapımı: Kabakların üzerlerini kazıyıp bol suda yıkamalı ve dilim dilim doğramalı. Bunları bir tencereye koymalı. Bir fincan da su döküp tencerenin kapağını örtmeli ve çok hafif bir ateşe oturtmalı. Kabaklar on dakika kadar buğuda haşlandıktan sonra tencereyi ateşten indirmeli. Beri yanda margarin yağıyle zeytinyağını bir kuşaneye koyup rendelenmiş soğanı katmalı. Tahta kaşıkla kavurarak orta ısılı ateşte pembeleşinceye kadar soğanları kavurmalı. Soğanlar kavrulunca kıymayı katmalı. Tuzunu, kırmızı ve karabiberini serpmeli ve bir süre de bunlarla karıştırarak kavurmalı.
Kıyma kavrulunca kabukları soyulduktan, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesi katmalı. Ateşin ısısını biraz kuvvetlendirip salçayı pişirmeli.
Salça pişince kevgirle suyu süzülecek kabak dilimlerini küçük bir tepsiye almalı. Bunların üzerine salçayı gezdirerek dökmeli. Bir bardak kadar da et suyu kattıktan sonra tepsiyi çok hafif bir ateşe ağzı kapalı olarak oturtmalı.
Tepsiyi ateşten almadan iki dakika önce kapağını açmalı ve kıyılmış maydanozla dereotunu serpiştirmen. İki dakika sonra tepsiyi ateşten alıp sofraya çıkarmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı.
|
|
KABAK SAFİNAZ Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|